Over Muziek bij de Buren

Over Muziek bij de Buren

Muziek bij de Buren is in 2013 gestart om lokale muzikanten een podium te bieden en bij te dragen aan hun ontwikkeling. Daarnaast willen wij bewoners stimuleren de deur voor elkaar open te zetten en gezamenlijk -zonder financiële drempels – met cultuur bezig te zijn. Het festival wil de leefbaarheid binnen de verschillende wijken bevorderen en laat zien hoe gastvrij de stad en haar bewoners zijn.

Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je niet alleen de inwoners van de stad, maar maak je in de intieme sfeer van de verschillende huiskamers ook kennis met al het moois wat de deelnemende steden op muzikaal vlak te bieden hebben. Muziek verbindt mensen en is bij uitstek een cultuurvorm die verder gaat dan rangen en standen, leeftijden, kleuren en smaken.

Muziek bij de Buren, een landelijke beweging!
Muziek bij de Buren is door de jaren heen inmiddels flink gegroeid. Op 10 december 2016 openden namelijk maar liefst 429 huiskamers in 8 steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren artiesten verzorgden samen 1287 optredens. In alle steden was de opkomst boven verwachting, meer dan 30.000 Nederlanders ontmoetten deze dag muzikaal talent én elkaar. Muziek bij de Buren is daarmee nu al één van de grootste muziekfestivals van Nederland. Ons muziek- en ontmoetingsfestival zal dit jaar nog verder uitbreiden. Wij organiseren naar verwachting edities in 9 nieuwe steden: Bergen op Zoom, Dordrecht, Eindhoven, Oss, Leeuwarden Sneek, Uden, Velp-Rozendaal en Vlaardingen.

De organisatie
Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. Onze stichting ondersteunt steden bij het opzetten van een eigen editie. Elke editie wordt door een lokaal team georganiseerd samen met vele samenwerkingspartners, zoals muziek- en welzijnsorganisaties. Samen werken wij aan een muzikaler en gastvrijer Nederland. De organisatie van Muziek bij de Buren landelijk is in handen van Productiehuis026.

De Deventerse organisatie
Muziek bij de Buren Deventer wordt georganiseerd door het Burgerweeshuis samen met enkele betrokken Deventernaren en ondersteund door Muziek bij de Buren Nederland. Samen met vele vrijwilligers en partners maken zij van Deventer op zondag 11 december één grote huiskamer.

Dus! Laat je tijdens Muziek bij de Buren verrassen door Deventer muzikanten en geniet van de Deventer gastvrijheid.

Bestuur Stichting Muziek bij de Buren bestaat uit
Mark Postema – voorzitter
Femke Hogenbosch – secretaris
Guido van Vulpen – penningmeester

Wil je ons beleidsplan, een verslag van onze activiteiten of een financiële verantwoording ontvangen? Stuur dan een mail naar info@muziekbijdeburen.nl