Informatie huiskamers

Informatie huiskamers

Vanaf wanneer kan ik mij aanmelden?
Dit kan vanaf maandag 11 september tot en met vrijdag 13 oktober.

Kan iedereen zich aanmelden voor Muziek bij de Buren?
In principe kan iedereen in Deventer zich aanmelden, Muziek bij de Buren is een echt stadsfestival. Voor alle wijken geldt dat deelname alleen kan als er voldoende huiskamers in dezelfde wijk meedoen.

Wanneer is mijn huiskamer geschikt?
Bijna alle huiskamers zijn geschikt, groot en klein. Zo lang er maar een geschikte muzikant is voor je. Ook gemeenschapsruimtes van bijv. verpleeghuizen kunnen zich opgeven. Zelfs een winkelruimte, mits het een duidelijke buurtfunctie heeft kan meedoen; wel met de voorwaarde dat de kassa tijdens Muziek bij de Buren dicht is.

Wanneer is Muziek bij de Buren 2017?
Op zondagmiddag 10 december tussen 13:00 en 17:30

Ik wil zelf in mijn eigen woonkamer spelen, kan dat?
Ja dat kan, belangrijkste is dat naast jou er minimaal 2 mensen zijn die ook de rol van gastheer en/of gastvrouw op zich nemen.

Ik weet zelf muzikanten die ik mijn woonkamer wil laten spelen, kan dat?
Ja hoor, als die ook in jouw huiskamer willen optreden dan is er een perfecte match. Zij moeten zich dan wel als artiest aanmelden. Geef dit duidelijk aan in jullie aanmeldformulier.

Hoe lang duren de optredens?
Een artiest treedt drie keer op in jouw huiskamer. Ieder optreden duurt maximaal 30 minuten.

Ik lees dat er om 12:00 een opening is, mag ik daar ook bij zijn?
Als alles in je huiskamer geregeld is, dan mag dat.

Ik woon niet in Deventer, kan ik dan toch meedoen?
Nee, maar als je in Arnhem, Bergen op Zoom, Dordrecht, Ede, Enschede, Hengelo, Leeuwarden, Oss, Sneek, Uden, Velp, Vlaardingen, Wageningen of Zwolle woont, kan je je daar aanmelden. Deze vinden op dezelfde dag plaats.

Hoe gastvrij moet ik zijn?
Hartstikke natuurlijk. Wij verwachten dat je koffie, thee (met een koekje) en ranja schenkt. Als je wilt kunnen wij dat verzorgen, je ontvangt dan een boodschappentas. Gaat jouw gastvrijheid verder dan dat (bijv. alcoholische dranken en hapjes), dan mag je er een vrijwillige bijdrage voor vragen. Verkoop van dranken en eten is niet toegestaan.

Mag iedereen mijn huiskamer in?
Als je meedoet met Muziek bij de Buren doe je de deuren open om met andere inwoners uit de stad gezamenlijk, en zonder financiƫle drempels, te genieten van Deventerse muzikanten. Als je huiskamer tijdens een optreden vol is kun je dit buiten aangeven middels een draaibordje, wat je op je raam of deur kunt hangen.

Ik heb mij aangemeld, wat gebeurt er dan?
Je ontvangt dan een berichtje van een van onze wijkcoƶrdinatoren voor een huisbezoek. Deze beoordeelt of je huiskamer geschikt genoeg is. Eind oktober gaan wij de geselecteerde muzikanten koppelen aan de geselecteerde huiskamers. Dan weten wij ook of we een geschikte muzikant hebben gevonden waarmee jouw deelname definitief is. Hierover ontvang je uiteraard bericht. Medio november volgt er dan nog een informatiebijeenkomst waar je onder andere jouw muzikanten alvast kan ontmoeten.