Informatie muzikanten

Informatie muzikanten

Vanaf wanneer kan ik mij aanmelden?
Dit kan vanaf maandag 11 september tot en met vrijdag 13 oktober.

Wanneer kom ik in aanmerking om deel te nemen aan Muziek bij de Buren?
Muziek bij de Buren staat open voor alle muzikanten met een duidelijke link met Deventer. Een koor of singer-songwriter, klassiek of metal, smartlap of elektronische beats, alle muziekstijlen zijn welkom. Wel dien je over enig niveau te beschikken. Het moet namelijk voor iedereen leuk zijn om naar je te luisteren.

Hoe laat en hoe vaak speel ik?
Je speelt drie optredens van maximaal 30 minuten en tussen elk optreden zit een uur. Bijvoorbeeld: 13.00 / 14.30 / 16.00

Moet ik akoestisch spelen om aan Muziek bij de Buren deel te nemen?
Niet perse hoewel het makkelijker is een huiskamer te vinden voor een akoestisch optreden dan voor een versterkt rockconcert. Geef in het aanmeldformulier aan wat je kan, wie weet vinden wij een huiskamer waar je als band op volle sterkte kan spelen.

Hoe zit het met de techniek?
De techniek verzorg je helemaal zelf.

Krijg ik betaald voor het optreden?
Wij hebben voor iedereen dezelfde regeling, namelijk dat je de onkosten die je maakt vergoed krijgt tot een maximum van €75,00 (per artiest/groep).  Verder ben je gegarandeerd van een onvergetelijke dag waar je nieuw publiek ontmoet. Oh ja, en wij maken middels de website en programmakrant mooie promotie voor jullie.

Is een website of facebook pagina een voorwaarde?
Ja, alleen zo kunnen wij een goed beeld krijgen van wie jullie zijn en wat voor een muziek jullie maken. Zo kunnen wij ook een goede match maken met een huiskamer. Zonder een linkje naar jullie muziek kunnen wij je niet beoordelen.

Mag ik ook een CD sturen?
Nee, met meer dan 100 aanmeldingen om te beluisteren doen wij alles via de digitale snelweg.

Kan ik mij ook in een andere stad aanmelden?
Ja, je kunt jezelf in maximaal 2 steden aanmelden, wel moet je voor beide steden een duidelijke link met die stad opgeven. De steden bepalen onderling waar je dan komt te spelen, een voorkeur opgeven gaat echter niet. Muziek bij de Buren is dit jaar gelijktijdig in: Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Ede, Enschede, Hengelo, Leeuwarden, Oss, Sneek, Uden, Velp, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle.

Mag ik ook in mijn eigen woonkamer spelen?
Ja dat kan, belangrijkste is dat naast jou er minimaal 2 mensen zijn die de rol van gastheer en/of gastvrouw op zich nemen.

Ik heb zelf een woonkamer geregeld, mag dat?
Ja hoor, als jij iemand kent die het leuk vindt dat jij bij haar/hem/hun speelt dan is dat meer dan prima. Die huiskamer moet zich dan nog wel eerst aanmelden. Geef dit duidelijk aan in jullie aanmeldformulier.

Wat gebeurt er nadat ik mij heb aangemeld?
Je ontvangt binnen enkele weken bericht of je bent geselecteerd. Uiterlijk 22 oktober maken wij de koppeling (match) met de huiskamers. Dan weten wij ook of we een geschikte huiskamer hebben gevonden waarmee jouw deelname definitief is. Hierover ontvang je uiteraard bericht. Op 13 november volgt er een informatiebijeenkomst waar je onder andere jouw huiskamer alvast kan ontmoeten.